Kauneus ja Terveys

Halstrattu lohi ja pinaatti-papusalaatti

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Lohi on herkullista ja rasvaisesta kalasta saa runsaasti hyödyllisiä omega-3-rasvahappoja.
GL
MU
SO
0
0
Julkaistu: 31.1.2019


Ainekset (4 annosta.)

Lohi

  • 600 gkirjolohta
  • suolaa

Salaatti:

  • 6Perunaa
  • 150 g vihreitä papuja
  • 4 dltuoretta babypinaattia
  • 1 tlk papusekoitusta
  • ¼ tlmustapippuria

Kastike:

  • 1valkosipulinkynsi
  • ½ sitruunaa
  • 2 rklpersiljaa
  • ½ dloliiviöljyä
  • ripaus suolaa
Tulosta
  1. Keitä perunat kypsiksi tai käytä edellisen päivän perunoita. Anna jäähtyä, kuori ja viipaloi.
  2. Leikkaa pavuista kannat pois. Keitä suolatussa vedessä noin 2–3 minuuttia.
  3. Nypi lohesta ruodot pois. Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi.
  4. Kuumenna paistinpannu. Ripottele pannulle ohuelti suolaa. Laita lohi­viipaleet pannulle ja paista niihin molemmin puolin väri nopeasti.
  5. Tee kastike. Sekoita puolikkaan sitruunan mehuun hienonnettu valkosipulinkynsi, raastettu sitruunankuori, hienonnettu persilja ja öljy. Mausta hippusella suolaa.
  6. Paista perunaviipaleita paistin­pannulla, lisää pinaatti ja molemmat papuainekset.
  7. Mausta pippurilla.
  8. Laita peruna-pinaattisalaatti lautaselle ja asettele lohiviipaleet päälle. Ripottele päälle kastiketta.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »