Kauneus & Terveys

Grillattua munakoisoa, broileria ja linssisalaattia

1 h 30 min
LA
MA
MU
SO
0
0

Tähän ateriaan za'tar-mausteseos sopii erinomaisesti mausteeksi. Se sopii myös hyvin lihan maustamiseen.
Tulosta
Teksti Kaisa Nieminen
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 2 isoamunakoisoa
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • 1 rklza’atar-mausteseosta (katso ohje linkistä)
  • 2 dlraakoja belugalinssejä
  • ½ dlkeltaisia rusinoita
  • 1sitruunan kuori
  • mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl tuoreita yrttejä (minttua, tilliä, lehtipersiljaa)
  • ½ tlmustapippuria
  • ¼ tl suolaa

Lisäksi:

  • 4broilerin rintafilettä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä paistamiseen

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN
  1. Ota broilerit huoneenlämpöön.
  2. Pese ja leikkaa munakoiso paksuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet lautaselle ja ripottele pintaan suolaa. Anna viipaleiden ”itkeä” noin 30 minuuttia.
  3. Huuhtele linssit ja keitä kypsäksi noin 20 minuuttia. Valuta.
  4. Lisää linssien joukkoon rusinat, sitruunan kuori ja mehu, öljy, hienonnetut yrtit, rouhittu mustapippuri ja suola. Laita kylmään.
  5. Pyyhi munakoisoista suola. Ripottele molemmille puolille za’atar-­mausteseosta ja öljyä. Paista viipaleita pannulla 5–7 minuuttia per puoli. Lisää öljyä, jos viipaleet ovat kuivia.
  6. Mausta broilerinfileet suolalla ja pippurilla. Paista öljyssä kypsäksi noin 4–5 minuuttia per puoli.
  7. Laita linssisalaatti tarjoiluvadin pohjalle ja päälle lämpimät munakoisoviipaleet ja ohueksi siivutettua broilerin filettä. Ripottele pinnalle vielä mausteseosta ja tarjoa loput erikseen.

Lue myös: Za´atar-mausteseos

MITÄ PIDIT?
0