Gluteeniton mustikkagalette

2 h 5 min
GL
KA
0
0

Mustikkagalette on hauska vaihtoehto perinteiselle mustikkapiirakalle. Tämä herkku on myös gluteeniton.
Tulosta
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Ainekset (8-10 annosta)

Taikina

  • 100 gvoita
  • 3 dlgluteenittomia jauhoja
  • 1-2 dlmantelijauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 rklsokeria
  • 1/2 dlkylmää vettä

Täyte

  • 4 dlmustikoita
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 dlsokeria
  • 2 rklperunajauhoja

Lisäksi

  • tomurokeria
  • vaniljajäätelöä tai -kastiketta

Tee näin

2 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 45 min

1. Kuutioi kylmä voi. Sekoita jauhot, suola ja sokeri keskenään.

2. Nypi jauhot voin joukkoon ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vettä sen verran, että saat kiinteän taikinan. Jos se tuntuu liian löysältä, lisää mantelijauhoja. Kääri taikina kelmuun ja laita kylmään tunniksi lepäämään.

3. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

4. Kauli taikina tai painele se käsin pyöreäksi, noin puolen senttimetrin paksuiseksi levyksi leivin­paperin päällä.

5. Levitä täytettä pohjalle. ­Jätä reunoilta reilusti ­vajaaksi. ­Taittele reunat keskiosan ­päälle. ­Voitele reunat ­vatkatulla munalla ­kevyesti ja ripottele pintaan ­sokeria.

6. Paista 175 asteessa noin ­45 ­minuuttia, kunnes galette on kauniin ruskea.

7. Anna jäähtyä vähän. ­Koristele halutessasi tomu­­s­okerilla.

8. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0