Voi hyvin

Gluteeniton kvinoapizza

38 min
GL
KA
LA
MA
MU
SO
VE
4.67
0

Valmista gluteeniton kvinoapizza.
Tulosta
Kuvat Satu Nyström, Johanna Myllymäki

Ainekset (2 annosta)

Pohja

  • 2,5dl (kvinoaa)
  • 5 dl (vettä)
  • 3rkl (oliiviöljyä)
  • 1tl (leivinjauhetta)
  • 1tl (psylliumia)
  • 3/4tl (suolaa)

Täyte

  • 1kpl (suippopaprika)
  • 3kpl (tuoretta herkkusientä)
  • 1/2dl (tomaattipyrettä)
  • 3 kpl (broccolinia)
  • 1dl (kirsikkatomaatteja)
  • 10kpl (kalamataoliiveja)
  • 100g (vegaanista juustoa raastettuna)

Pinnalle

  • 2rkl (tuoretta oreganoa)

Tee näin

38 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN8 min

1. Mittaa kvinoa kattilaan ja lisää vettä niin, että kvinoa peittyy. Anna sen liota yön yli, vähintään 8 tuntia, tai laita likoamaan aamulla, jos valmistat pizzan illalla.

2. Valuta vesi pois ja huuhtele kvinoa tiheässä siivilässä.

3. Mittaa kaikki pohjan aineet blenderiin tai monitoimikoneeseen. Sekoita tasaiseksi.

Lisää tarvittaessa pari lusikallista vettä. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille kostein käsin. Paista pohjaa 225 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

3. Viipaloi sillä aikaa paprika ja sienet.

4. Levitä esipaistetulle pohjalle tomaattipyree ja ripottele kasvikset. Raasta lopuksi päälle juustoa. Paista pizzaa vielä noin 10 minuuttia. Ripottele pinnalle tuoretta oreganoa.

MITÄ PIDIT?
4.67