Kauneus ja Terveys

Gluteeniton ja laktoositon parsapiirakka

40 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
10 min
Kevään ykkösherkku parsa koristaa suolaista piirakkaa.
GL
KA
LA
SO
0
0
Julkaistu: 31.1.2019


Ainekset (8 annosta.)

Gluteeniton ja laktoositon parsapiirakka

  • 100 glaktoositonta voita tai margariinia
  • 3 dlgluteenittomia jauhoja
  • 1 tl psyllium-jauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte:

  • Noin 1 kgtuoretta, vihreää parsaa
  • ½ tlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 4kananmunaa
  • 2 dllaktoositonta kevytkermaa
  • ¼ tl tl mustapippuria
  • ¼ tlsuolaa
  • vettä
Tulosta

Nypi rasva, jauhot ja suola muruseokseksi. Jos käytät leivonnaisten kuohkeutta parantavaa psyllium-jauhetta, lisää se jauhojen sekaan. Lisää vesi ja sekoita taikina. Anna taikinan levähtää hetki jääkaapissa.

Kuori sillä aikaa parsat ja keitä niitä noin 3 minuuttia suolalla ja sokerilla maustetussa runsaassa vedessä. Kaada parsat siivilään.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 25 cm tai suorakaiteen muotoinen 15 × 30 cm).

Lado parsat piirakkapohjalle. Sekoita kananmunat ja kerma ja mausta seos mustapippurilla ja suolalla. Kaada seos parsojen päälle vuokaan.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta hyytyy ja saa väriä.

Kommentoi »