Voi hyvin

Gazpacho-keitto

20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen
Meksikossa suositun tuoreista tomaateista valmistetun kylmän keiton, gazpachon, juuret juontavat Espanjaan. Keiton voi tehdä myös tomaattimurskasta tai paseeratusta tomaatista.
0
0


Ainekset

  • n. 6kypsää tuoretta tomaattia tai
  • 7 dlpaseerattua tomaattia
  • ½punainen paprika
  • puolikas pieni kurkku
  • 1 dlpilkottua ruohosipulia tai kevätsipulia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • ½-2paahdettua chilin palkoa (poista siemenet)
  • 3 rkltuoretta korianteria (tai persiljaa)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rkllimemehua
  • ripaus suolaa ja pippuria, (vettä)
Tulosta

Poista tomaattien kuori kalttaamalla. Tee yläpintaan viilto ja upota tomaatit noin 15 sekunniksi kiehuvaan veteen. Irrota kuori terävällä veitsellä. Soseuta kaikki raakaaineet sauvasekoittimella ja anna makujen tasaantua. Lisää hiukan vettä tarvittaessa. Tarjoile paahdettujen leipäkuutioiden tai maissilastujen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »