Kauneus ja Terveys

Endiivisalaatti

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Endiivin, päärynän ja sinihomejuuston yhdistelmä on taivaallinen.
GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Julkaistu: 31.1.2019


Ainekset (2 annosta.)

Endiivisalaatti

  • 12-15endiivin lehteä (pieni kourallinen.)
  • Kourallinenrucolan lehtiä
  • 3 dltuoreita hedelmiä (kuten päärynää, omenaa ja/tai viinirypäleitä)
  • 0,5 dlsaksanpähkinöitä, manteleita ja pistaasia

Sitruunavinegrette

  • 4 rkloliiviöljyä
  • 4 rklappelsiinimehua
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 tlsinappia
  • 1 tllaadukasta juoksevaa hunajaasuolaa ja pippuria maun mukaan

Päälle

  • 50 gsinihomejuustoa
Tulosta
  1. Valmista kulhossa sitruuna­vinegrette. Sekoita kaikki aineet ­vispilällä sekaisin. Laita jääkaappiin maustumaan.
  2. Puhdista endiivit ja rucola, viipaloi hedelmät. Pilko pähkinät ­pienemmiksi. Sekoita keskenään. ­Lorauta sekaan neljä ruokalusikallista viileää sitruunavinegretteä. Sekoita.
  3. Kasaa salaatti kahdelle ­lautaselle korkeiksi keoiksi. Ripottele ­päälle ­homejuustomuruja.
  4. Viimeistele annokset ripauksella oliiviöljyä ja paksulla balsamiviinietikalla.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »