Kauneus & Terveys

Broileri-juurespizza

2 h
0
0

Pizzapohjana voi käyttää myös kaupan valmispohjia tai vaikka pyöreitä ruisleipiä.
Tulosta
Teksti Kaisa Nieminen
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 pyöreää pizzaa tai pellillinen)

Pohja

  • 2 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • ½ tlsuolaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • noin 5 dl spelttijauhoja

Täyte:

  • 1 pieni bataatti
  • 1punasipuli
  • 2kiinteää perunaa
  • 1palsternakka
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • 200 gbroilerin fileesuikaleita
  • suolaa ja mustapippuria
  • 400 gpehmeää vuohenjuustoa
  • 1 dl parmesaanijuustoa
  • 1 tlrosmariinia
  • 2 dl mozzarellaraastetta

Lopuksi:

  • noin 10 lehteä tuoretta basilikaa

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h
  1. Tee ensin täyte. Kuori juurekset ja sipulit. Leikkaa tasakokoisiksi kuutioiksi.
  2. Laita juurekset pellille. Ripottele päälle 2 rkl öljyä ja ripaus suolaa. Paista 220-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia.
  3. Paista broilerisuikaleet öljytyllä paistinpannulla kullan­ruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Sekoita vuohenjuuston joukkoon parmesaaniraaste, hienonnettu rosmariini ja 2 rkl oliiviöljyä.
  5. Tee pizzapohja. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja oliiviöljy. Lisää jauhot ja vaivaa kimmoisaksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  6. Painele koko taikina uuni­pellille tai jaa se neljään osaan. Kauli pyöreät pizzat leivinpaperin­ päällä jauhoja apuna­ käyttäen.
  7. Levitä vuohenjuustotahna pohjalle, päälle kasvikset ja broilerisuikaleet. Ripottele lopuksi päälle mozzarellaraaste.
  8. Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia. Leikkaa valmiin pizzan päälle basilikaa ja rouhi mustapippuria.
MITÄ PIDIT?
0