Kauneus ja Terveys

Aasialainen nuudelisalaatti

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Rapea nuudelisalaatti säilyy rasiassa parikin päivää.
KA
0
0
Julkaistu: 31.1.2019


Ainekset (4 annosta.)

Aasialainen nuudelisalaatti

  • 1 pktmunanuudelia
  • ½varhaiskaali (tai ¼ keräkaalia)
  • 1porkkana
  • 1mango
  • 2 dledamame-papuja
  • 1avokado
  • 2 dl kevätsipulia
  • 1 dlkuorimattomia manteleita

Vinaigrette:

  • 1 dlrypsiöljyä
  • ¼ dlhunajaa
  • ¼ dlriisiviinietikkaa
  • 2 tlsoijakastiketta
  • ¼ tl seesamiöljyä
  • hyppysellinen suolaa
Tulosta
  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. ­Murenna nuudelit leivinpaperilla ­peitetylle pellille. Paahda uunissa noin 5 minuuttia.
  2. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi.­ Kuori porkkana ja raasta se karkeaksi.
  3. Kuori mango, irrota hedelmäliha ­kiveä pitkin ja leikkaa se kuutioiksi.
  4. Keitä edamame-papuja kattilassa noin 3 minuuttia. Valuta ja huuhtele.
  5. Halkaise avokado, ota kivi pois ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. ­Hienonna kevätsipuli.
  6. Yhdistä kaikki salaatin ainekset. ­Lisää lopuksi manteleita.
  7. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Kaada ne salaatin joukkoon tai laita erilliseen rasiaan.

Vinkki! Jos et halua paahtaa nuudeleita, keitä ne tavalliseen tapaan.

Kommentoi »