Terve.fi

Sydänrytmiongelmat

Sydänrytmiongelmat

Jari Laurikka

Professori, Lääketieteen tohtori, Kirurgi

Jari Laurikka

Kysymys:

Olen 66v. Vanhamieshenkilö.
Perussairauteni:
Sepelvaltimotauti
Parkinsonin tauti
Aivoinfarkti aivorunkossa
Tahdistin ettei rytmi pääse liian alas.
Nyt on alkanut tulemaan pahoja sydämmen rytmiheittoja verenpaine heittoja.
Oireet alkavat ensin huonovointisuutena ja sen jälkeen rytmi nopeutuu aika nopeasti levossa jopa 150 ja paineet 200.
Sydämmen tehty aiemmin pallolaajennuksen ja ne korjattu aiemmin
Nyt myös varjoainekuvattu mutta ei uusia tuloksia isoissa suonissa.Olen ollut näitten oireiden vuoksi tiheään sairaalahoidossa koska en saa kotikonstein sydäntä rauhoittumaan nitrolla ja betasalpaaja ylimääräisenä hoitona.
Tähän liittyy myös voimakkaat rintakipu ja hengenahdistus.
Syön tällähetkellä sydän ja kolestroolilääkkeet kuulema täysimääräisenä mutta
Ei tunnu riittävän .viimeisenä aloitettu markan lääkitys.
Olen erittäin huolestunut oirrestani koska oireet tuntuvat vain pahenevanoin.
Terv. Tapani Rissanen
Puh.0405103128
Asun Rovaniemellä
Ps olisin kiitollinen jos saisin jotain apua tähän sairauteen.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kysymyksesi koskee huonovointisutta, jota seuraa verenpaineen äkillinen nousu ja syketason kohoaminen, rintakivut ja hengenahdistus. Kysymyksestäsi ei tarkkaan selviä, mitä kaikkia sairauksia on voitu poissulkea sairaalahoitojenne aikana, ilmeisesti sepelvaltimokuvauksessa ei kuitenkaan löytynyt ahtaumamuutoksia. Kohtauksittainen verenpaineen sekä sykkeen nousu ja siihen liittyvät yleisoireet kuten pahoinvointi ja mahdollisesti sydänperäinen rintakipu ja hengenahdistus ovat lääkäriäkin huolestuttavia oireita. Ehdotan, että otatte yhteyttä terveyskeskuksen lääkäriin ja pyydätte lähetettä sisätautilääkärin poliklinikkavastaanotolle, jolloin voidaan selvittää erinäisiä verenpaineeseen liittyviä sairauksia veri- ja virtsakokein; tällaisia ovat vaikeahoitoisen verenpainetaudin takana olevat harvinaisemmat syyt esim. lisämunuaisessa. Antamienne tietojen perusteella arvelen, ettei syy ole suoranaisesti sydämessä, mutta asiaan ei täydellä varmuudella voi ottaa kantaa näillä saaduilla tiedoilla.

Julkaistu: 12.1.2017

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.