Terve.fi

sydän tai joku muu nipistää

sydän tai joku muu nipistää

Jarmo Salo

LT, lastentautien erikoislääkäri

Jarmo Salo

Kysymys:

Osaatko sanoa nyt jo noin 4kk jatkunut vasemmassa kyljessä kovat nipistelyt ainakiin joka toinen päivää joskus 2-3 kertaa päivässä.. ja kipu on niin voimakas että itku tule ja hän ei pystyy hengittää.. koska sisään hengitys sattuu. Menee ohi minutissa.

Kävimme julkkisella lääkärilla hän ei edes tutkinnut ja sanoi että on normaali. Miten voi olla normaali joskus hän syö ja tule se kohtaus jopa haarukka tippu ja näyttää tosi pelottavalta.

Lapsi on 10 vuotias

Kiitos

Näytä vastaus

Vastaus:

Erilaisia rintapistokset ja -tuntemukset ovat tavallisia, mutta yleensä ne menevät ohi ilman, että syytä löytyy. Kuukausia kestävää, toistuvaa, itkuun johtavaa kipua pitää ilman muuta tutkia. Syy voi löytyä mm. hengitysteistä, ruuansulatuskanavasta tai virtsateistä, sydämestä se ei johdu. Huolellisen lääkärintutkimuksen jälkeen selvittelyitä voi jatkaa esim. rtg-kuvauksella, tarpeen mukaan ultraäänikuvauksella ja virtsanäytteellä.

Julkaistu: 24.7.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.