Terve.fi

Sairaalabakteerit ja odotus

Sairaalabakteerit ja odotus

Laura Merivirta

Terveydenhoitaja-imetysohjaaja

Laura Merivirta

Kysymys:

Hei!

Kävin katsomassa sairaalassa leikkauksessa ollutta ystävääni. En muistanut desinfisioida käsiäni tullessani osastolta. Matkalla sairaalasta kotiin loukkasin jalkani ja sain vertavuotavan haavan. Etsiessäni paniikissa paperia koskin haavan. Näin ollen olen nyt sitten varmaan levittänyt sieltä sairaalasta tuomia pöpöjä haavaan…Onko mahdollista, että olen nyt saanut sitten jonkun sairaalabakteerin haavan kautta itseeni. Tai jonkun muun haitallisen mikrobin tms.vastustuskykyisen bakteerin/viruksen?!

Olen raskaana ja siksikin erityisen huolissani asiasta. Ja toinen mietityttäen jo valmiiksi. Eli kuinka suuri riski on äidin tai vauvan saada synnytyksen aikaan/sairaalassa olo aikana joku sairaalabakteeri??

Kiittäen vastauksesta!

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei! On hyvin epätodennäköistä, että olisit saanut jonkin pahan bakteerin haavaasi. Ja vaikka jonkin bakteerin olisit haavaasi saanut, perusterveillä ja hyvässä kunnossa olevalle siitä ei ole suurta vaaraa. Sairaalabakteerit ovat vaaralisia huonokuntoisille potilaille.

Jos osastolla jolla vierailit olisi joku sairaalabakteeri valloillaan, siellä ei saisi vierailla.

Myös synnytyksen yhteydessä on hyvin pieni riski saada sairaalabakteeria.

Julkaistu: 17.7.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.