Terve.fi

Raskaustestin tekeminen

Terveydenhoitaja-imetysohjaaja

Laura Merivirta
Julkaistu: 24.9.2014

Kysymys:

Hei! Halusin kysyä sinulta sellaisesta asiasta, kun minulta poistettiin hormoonikierukka 29.8.2014, joka oli ollut 5vuotta minulla ja sen jälkeen tuli viikon kestävä tyhjennysvuoto. Yritämme lasta ja kuukautisia minulla ei ole vielä alkanut ja en oikein tiedä miten pitäisi ajoittaa oikein tuon raskaustestin tekeminen, että voisin ajoittaa sen oikeaan ajankohtaan. Kuukautiskierrostani en tiedä yhtään miten menee kierukan poiston jälkeen. Suojausta ei ole ollut kierukan poiston jälkeen. Terveisin, Henna.

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei, raskaustestin voi tehdä, kun kuukautiset ovat myöhässä noin viikon. Sinulla ei ole nyt tietoa kuukautiskierron pituudesta, mutta yleensä kierto on noin 28 päivää (vaihteluväli keskimäärin 25-35 vrk). Eli jos kuukautisia ei kuulu ensi viikon loppuun mennessä, voi testin tehdä.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.