Terve.fi

Raskausaika - 86754

Raskausaika - 86754

Mia Astikainen

Terveydenhoitaja

Mia Astikainen

Kysymys:

Hei,
Olen 32-vuotias ja minua huolettaa että mitä ovat menkkamaiset alaselkä- ja mahakivut? Ennenaikaisia kivuliaita supistuksia vai mitä ne ovat? Olen ensimmäistä kertaa raskaana,joten sen takia olen huolissani. Sitten minua vaivaa edelleen asia, josta sain vastauksen aikaisemmin. Kun erosin miehestäni huhtikuussa ja olin hänen kanssaan yhdynnässä viimeksi 25.4 minua huolettaa aivan suunnattomasti edelleen , että en todellakaan ole tullut raskaaksi tuosta yhdynnästä. Haluan tällä viestillä vielä kerran varmistaa että nyk kihlattuni on 100% lapseni isä hänen kanssaan olen ollut toukokuun alusta lähtien. Kuukautiskierto ei ole ollut säännöllinen. Joten en muista oliko minulla vuotoa toukokuun alussa. Laskettu aika on kuitenkin np ultran mukaan 5.2. Kiitos avusta ja hyvää joulun odotusta sinulle!

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei! Kuvailemasi kolottavat kivut ovat todennäköisesti supistuksia. Ne eivät ole haitallisia, jos niihin ei liity verenvuotoa tai kovaa kipua. Joskus alavatsa- tai selkäkipu voi viitata virtsatietulehdukseen tai tulehdukseen emättimessä. Siksi neuvolassa katsotaankin joka käynnillä virtsan tikkutesti, jossa mahdollinen, joskus oireetonkin tulehdus näkyy. Tarvittaessa neuvolaterveydenhoitaja tai kätilö varmistaa asian virtsan bakteeriviljelyllä. Ultraäänellä määritettävä raskauden kesto on luotettava. Lasketusta ajasta laskien raskautesi on todennäköisimmin alkanut noin toukokuun puolessavälissä. Siittiöt elävät naisen elimistössä vain noin viikon, joten on erittäin epätodennäköistä, että olisit tullut raskaaksi jo 25.4. tapahtuneesta yhdynnästä. Sanoisin, että 99% varmuudella vauva on nykyisen miesystäväsi. 100% varmuuden saat vain DNA- testillä.

Julkaistu: 21.11.2016

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.