Terve.fi

Raskaus - 86541

Raskaus - 86541

Mia Astikainen

Terveydenhoitaja

Mia Astikainen

Kysymys:

Hei. Olen eronnut huhtikuussa ex-miehestäni ja olen harrastanut hänen kanssaan viimeksi seksiä 25.4. Nyt olen onnellisesti raskaana ja olen kihloissa uuden mieheni kanssa.Epätoivo on vallannut mieleni ja olen laskenut kaikenlaisilla kaavoilla ja olen saanut että raskaus on alkanut toukokuussa noin puolessa välissä enkä täten ole tullut raskaaksi 25.4 yhdynnästä? Laskettuaika on 5.2.2017 ultran mukaan. Kyllä ultrassa olisi varmaan ilmoitettu että raskaus on pidemmällä mitä on.. Minua vaivaa kyseinen asia että hyvä että saan nukutuksi.Eikö niin että nykyinen kihlattuni on lapsen isä!Toivottavasti minun ei tarvitse enää stressata ja kiitos sinulle avusta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei! Ultraäänellä määritetty laskettu aika ja raskauden kesto ovat erittäin luotettavia, luotettavampia kuin kuukautisten mukaan laskettu. Kerroit, että laskettu aikasi on ultraäänen mukaan 5.2. Tällöin hedelmöitys on tapahtunut 15.5. aikoihin, kuten itsekin olit laskeskellut. Siittiöt elävät naisen elimistössä useita päiviä, joten hedelmöitykseen johtanut yhdyntä on voinut tapahtua jo viisikin päivää aikaisemmin. Vaikka tämäkin otettaisiin huomioon niin et ole voinut tulla raskaaksi yhdynnästä, joka on tapahtunut jo huhtikuun loppupuolella. Voit siis olla huoleti ja luottaa siihen, että vauva on nykyisen miesystäväsi lapsi. Iloista raskautta sinulle ja uudelle kumppanillesi!

Julkaistu: 11.10.2016

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.