Terve.fi

Paise pakarassa

Paise pakarassa

Antti Eronen

Fysioterapeutti, CMP

Antti Eronen

Kysymys:

Hei, minulle ilmaantui ihan muutaman päivän sisään yllättäen finnin tapainen 1,5 cm kertaa 1,5 cm kokoinen paise vasempaan pakaraani. En voi istua suorassa, sillä paise(taikka mikä lie onkaan aistii kivusta liikaa).
Tässä on myös linkki kuvaan, sillä se voi helpottaa tunnistamista. Kuvassa pelkkä pakara ja näppylä..

http://grabilla.com/07109-9d6bfc69-2612-43b7-b9d4-2fc3a343aa31.html

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei ja kiitos kysymyksestäsi.
Vaikka vaivasi ei olekaan sitä ehkä vahvinta osaamisaluettani olen toki työni puolesta nähnyt monenlaisia iho-oireita. Tuo näyttää mielestäni tulehtuneelta ihohuokoselta. Se on voinut sijaintinsa puolesta tulla esim. housujen sauman hankauksesta. Tilannetta voi yrittää helpottaa ilmakylvyillä (vältä ko alueen peittämistä) ja alueen ärsytyksen vähentämisellä (esim. suojaa laastarilla ja vältä istumista). Joskus jos tilanne ei kuitenkaan ala helpottamaan, kannattaa käydä näyttämässä sitä lääkärille, joka voi määritellä jatkotoimenpiteiden tarpeen. Hyvänä aikaikkunana pitäisin noin viikkoa paiseen ilmenemisestä.

Julkaistu: 9.1.2017

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.