Kauneus & Terveys

Näin hoidat aikuisen ihon rasvaisuutta

Näin hoidat aikuisen ihon rasvaisuutta

Emine von Boehm

Parturi-kampaaja, estenomi

Emine von Boehm

Kysymys:

Olen pian viisikymppinen nainen. Ongelmani on rasvainen ja ryppyinen iho. Olen kokeillut aknen hoitoon tarkoitettua isotretinoiinia eli Roaccutan-kuuria, mutta lääkehoito oli mielestäni liian rankka. Haluaisin vinkkejä ihoni hoitoon.

Näytä vastaus

Vastaus:

Aikuisiän akne ja ihon rasvaisuus voi johtua monista asioista, kuten geenit, ruokavalio, hormonitoiminnan muutokset, stressi, muuttunut bakteerikanta ja ilmansaasteet.

Jos elämäntavat ovat kunnossa, oikeista tuotteista ja säännöllisestä hoidosta on apua.

Pese kasvot aamuin illoin. Voitele iho pesun jälkeen, koska rasvainenkin iho tarvitsee kosteutta. Huonosti kosteutettu iho saattaa pukata entistä enemmän talia ihon pintaan. Kuori iho kerran viikossa, jotta iho uudistuu nopeammin. Levitä joka toinen viikko iholle savinaamio, joka syväpuhdistaa ihohuokoset. 

Voiteet ja seerumit, jotka sisältävät A-vitamiinista valmistettua retinolia silottavat ryppyjä. Retinoli uudistaa ihoa tehokkaasti ja se saattaa hieman kuivattaa ihoa, mistä voi olla apua liialliseen talintuotantoon.

Vichyn Normaderm sarja on kehitetty epäpuhtauksiin taipuvaiselle aikuiselle iholle. Hyviä tuotteita löytyy myös Exuviancen ja Dermalogican mediBac -hoitolasarjoilta. Lushin tuotteista rasvaiseille iholle sopii Herbalism -kasvojen puhdistusjauhe, Tea Tree Water -alkoholiton kasvovesi, Ocean Salt -kuorintavoide ja Mask of Magnaminty -savinaamio. 

Mineraalimeikit ovat kevyitä ja tasoittavat ihon kiiltelyä, mutta eivät tee meikistä liian paksua. Kokeile Suomessa valmistetun Flow Kosmetiikan mineraalimeikkipuuteria tai Jane Iredalen – ja Idun Mineralsin – meikkisarjoja.

Lue aiheesta lisää täältä: Mitä tehdä, jos aikuisen iholle puhkeaa akne?

Julkaistu: 29.12.2015

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.