Terve.fi

Naapurin poika kylässä

Naapurin poika kylässä

Sari Metsäkivi

Perheenäiti, opettaja

Sari Metsäkivi

Kysymys:

Naapurini ekaluokkalainen poika on meillä kylässä usein, mutta ei tottele ja käyttäytyy muutenkin tosi huonosti. Kukaan ei yleensä otakkaan häntä kyläilmemään. Samanikäinen poikani kyllä viihtyy hänen seurassaan, mutta kopioi huonoa käytöstä. Olen ottanut asian puheeksi naapurini kanssa, ja hän kyllä huolissaan lapsensa käyttäytymisestä mutta ei tee asialle mitään. En haluaisi enää päästää lasta kotiini. Olen sanonut sen myös pojalleni, ja hän kyllä järkyttyi ajatuksesta. Mitenhän saisin asian kuntoon?

Näytä vastaus

Vastaus:

On ymmärrettävää, ettet haluaisi päästää naapurin lasta enää kotiisi. Toisaalta pojat ilmeisesti haluaisivat leikkiä yhdessä, ja kotisi on heille tärkeä leikkipaikka. Onkin hienoa, että olet koittanut selvittää tilannetta. Kannattaisikohan vielä kerran istua alas naapurin kanssa ja kertoa hänelle, mitkä ovat teidän perheenne säännöt? Jos lapsen vanhempi on samaa mieltä kanssasi, on hyvä ottaa pojatkin mukaan neuvonpitoon. Samalla kannattaa sopia myös se, mitä tapahtuu, jos ei sääntöjä noudata. Ja yhteiseen sopimukseen pitää sitten sitoutua niin lasten kuin vanhempienkin. Olisi myös reilua, jos lapset leikkisivät välillä naapurin luona eivätkä aina teillä. Tällaisistakin asioista olisi hyvä pystyä sopimaan yhdessä.

Kuulostaa kyllä huolestuttavalta, ettei poika pääse enää muualle kyläilemään. Jos välit naapuriisi ovat mutkattomat, voisi olla paikallaan mainita perheneuvolan mahdollisuudesta. 

Julkaistu: 24.7.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.