Terve.fi

Mustat silmänaluset

Kauneustoimittaja

Kaisa Hatakka-Huhtala
Julkaistu 13.1.2009

Kysymys:

Millä päästä eroon mustista ja turvonneista silmänalusista? Ei auta, vaikka kuinka nukun, juon vettä ja ulkoilen.

Vastaus:

Kokeile kylmää, se auttaa erityisesti turvotukseen. Laita esimerkiksi teelusikat hetkeksi pakkaseen viilenemään ja sitten silmien päälle siksi aikaa, kunnes ne eivät enää tunnu viileiltä. Voit myös käyttää silmille tarkoitettua, kylmää geelinaamiota. Niitä myyvät muun muassa tavaratalojen kosmetiikkaosastot. Myös useat naamiolaput ovat hyviä, kokeile vaikka Estée Lauder Stress Relief Eye Mask -silmänympäryslappuja. Kylmässä säilytetty silmänympärysvoide tai -seerumikin auttaa.Itse hoidan samaa ongelmaa aina, kun ehdin ja jaksan: Levitän aamulla silmänympäryksille Lumenen Vitamin C+ Kirkastavaa Silmänympärysseerumia, jota säilytän jääkaapissa. Se hierotaan iholle roll-onilla ja erityisesti kylmänä se tuntuu tosi virkistävältä. Seerumi auttaa häivyttämään sekä tummia silmänalusia että turvotusta. Häivytän tummat silmänaluset Diorin miehille tarkoitetulla Dior Homme Dermo System Under-eye Circles Corrector -valokynän sävyllä Fair Skin, joka paitsi peittää myös hoitaa ongelmiani. Silloin, kun se ei riitä, käytän Helena Rubinsteinin Magic Concealeria, joka on tarpeeksi ohut ja erittäin hyvin peittävä aine.

Viimeistelen huijaukseni oikeanmallisilla pokilla. Ne peittävät kriittisen kohdan jotenkuten niinäkin aamuina, kun ei huvita meikata.Turvotus ja tummuus ovat pahimmillaan aamulla. Kannattaa tarkastella silmänalusia peilistä kriittisesti vasta puolenpäivän aikaan.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.