Terve.fi

Läppävika ja rasituksen sietokyvyn lasku

Läppävika ja rasituksen sietokyvyn lasku

Jari Laurikka

Professori, Lääketieteen tohtori, Kirurgi

Jari Laurikka

Kysymys:

Minulla on todettu Aortaläpän vuoto ja läppärenkaan venymisestä aiheutunut hiippaläpän vuoto,käyn seurannassa 2 vuoden välein viimeksi 2015.Viimeksi tutkimuksessa LVEDDD49 mm,senämäpaksuus 9mm,ejektiofraktio 62%,mitraaliläpässä on gradus 1-2 vuoto,keskeltä,vasen eteinen 34 mm,aortan vuoto on lievätasoinen.Nyt kesällä kun otettiin sydänfilmi ,siinä näkyi vasen haarakatkos.Olen aina liikkunut paljon metsässä,ja tehnyt siellä töitä,vaikka olenkin nainen,nyt on pikkuhiljaa alkanut raivatessa lepotauot lisääntyä kun käsistä loppuu kaikki voima,oikein totaalisesti.Onko tarvetta lääkärille vai odotanko ensi vuoden syksyyn?

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei, ja pahoitteluni kun viesti kysymyksestäsi oli viipynyt.

Oireisuus rasituksessa on lisääntynyt ja se on mielestäni uuden arvioinnin aihe jo nyt. Voitko aikaistaa aikaasi jo keväälle 2017? Uusi ultraääniarviointi ja mittojen ottaminen on aiheellinen.

Julkaistu: 10.11.2016

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.