Terve.fi

Lääkkeiden yhteisvaikutus - 87908

Lääkkeiden yhteisvaikutus - 87908

Tapio Heilala

Apteekkari

Tapio Heilala

Kysymys:

16-vuotias poikani on aloittanut Sertralin Orion 50mg lääkityksen 8.4.2017 masennukseen ja traumaperäiseen stressiin. Ensin kaksi viikkoa 1×25mg/vrk ja sitten 1×50mg/vrk. Samaan aikaan on hän syönyt kynsisieneen määrättyä Terbinafin ratiofarm 250mg lääkettä 1×250mg/vrk. Tätä sienilääkettä hän on syönyt 11.2.2017 alkaen. Sienilääkettä olisi jäljellä vielä viisi viikkoa. Voiko näillä kahdella lääkkeellä olla vakavia yhteis/haittavaikutuksia? Pitäisikö sienilääke lopettaa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Terbinafin sienilääkkeen vaikuttava aine ei sovi nautittavaksi joidenkin lääkeaineiden kanssa. Sertralin ei kuulu “negatiivilistalle” . Vastaus siis selkeä.—-Terbinafin lääkitystä ei tarvi lopettaa. Haluan tässä vaiheessa kommentoida että A) Terbinafin kuuri on yleensä useita viikkoja ( kuukausia) ja lopullinen tulos näkyy usein vasta viikkoja sen jälkeen kun kuuri on syöty loppuun. B)
Sertralinia käytetään mielialalääkkeenä (joskus myös unen laatua parantamaan) ja myøs Sertalin kuuri on yleensä pitkäkestoinen. Mahdollinen Sertralin lääkityksen lopetus pitää tehdä lääkärin ohjeen mukaan.

VAPPU TERVEISIN
29 04 2017
Tapio Heilala
apteekkari

Julkaistu: 29.4.2017

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.