Terve.fi

Rytmihäiriöt, tunne hapenpuutteesta ja väsymys

Rytmihäiriöt, tunne hapenpuutteesta ja väsymys

Jaana Kangas

Kätilö-terveydenhoitaja

Kysymys:

Hei,
raskausviikko 26 menossa, kaikki edennyt mallikkaasti. Verenpaine on matala, mutta sitä se on ollut aina. Nyt sydämeni jättää selkeästi lyöntejä väliin ja lyö epätahtiin. Lisäksi joko tästä johtuen tai siitä johtumatta tunnen hapenpuutteen kaltaista tunnetta, joudun haukkomaan henkeä, hengittämään suu auki. Aamuväsymykset alkavat olla aika kovia.

Taustaa: Töissä on kamala kiire ja stressi, ärsyttävää. Sydämen epätahtisuutta on minulla ollut aiemminkin, viimeksi alkuvuodesta, jolloin minulla oli 24h “sydämentarkkailulaite” mukanani, joka kirjasi lyönnit ylös. Silloin 18 % kaikista lyönneistä oli epätahtisia. Lääkitystä tai muuta hoitoa ei kuitenkaan aloitettu.

Huolestunko nykytilanteesta vaiko porskutanko vain eteenpäin töitä tehden ja henkeä haukkoen? Miten paha vaikutus stressillä on syntymättömään lapseen?

Kiitos vastauksestasi!

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei,
Rytmihäiriöt lisääntyvät monilla raskausaikana. Jos häriöt on todettu aiemmin sinulla vaarattomiksi, en usko, että niistä nytkään mitään vaaraa on. Aamuväsymys voi johtua alhaisesta verenpaineesta tai myös rytmihäiriöistä.
Minusta voisit ottaa tilanteen puheeksi neuvolalääkärin kanssa. Hän voi ottaa paremmin kantaa tilanteeseen ja siihen tarvitko vielä lisätutkimuksia rytmihäiriöiden suhteen ja johtuuko hapenpuutteen tunne sinulla näistä rytmihäiriöistä vai raskaudesta.

Julkaistu: 25.10.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.