Terve.fi

Voiko maidon tulon estää lääkinnällisesti?

farmaseutti

Mari Kataja
Julkaistu: 16.1.2009

Kysymys:

Onko mahdollista saada raskauteen liittyvä maidontulo kokonaan ehkäistyä?Olen laittanut pari vuotta sitten rintoihini implantit ja ne on pakko ottaa pois raskauden ajaksi, jos maidontuloa ei voi estää. Rinnoissani on kudosta niin vähän, että implanttien laiton jälkeen on tullut kovasti raskausarpia.Luultavasti kudos ei riitä uuteen rintojen kasvuun.
Asia on sekä kustannus-, että terveyskysymys. Ei tekisi mieli käydä “ylimääräisissä leikkauksissa”suunnitellun raskauden vuoksi.Luin, että on jotakin lääkettä, joka estäisi maidon tulon. Onko tällaista ja mitähän haittavaikutuksia siitä voi tulla?
Näytä vastaus

Vastaus:

Hei, maidontuloa ehkäisevää lääkettä on olemassa. Käytössä on ainakin lääkeaine on kabergoliini (kauppanimet Cabaser, Dostinex), jonka annostelu aloitetaan heti synnytyksen jälkeen. Raskausaikana lääkettä ei saa käyttää. Erityisiä haittavaikutuksia lääkkeestä ei ole, tavallisin haittavaikutus on verenpaineen aleneminen.
Suosittelen ottamaan asian keskusteluun lääkärin kanssa jo ennen raskautta!

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.