Terve.fi

Ongelmia seksissä - 26155

Ongelmia seksissä - 26155

Annukka Lavikainen

Seksuaaliterapeutti

Kysymys:

Hei!
Olen seurustellut miesystäväni kanssa nyt reilu 2kk – hän on minua 11 vuotta vanhempi ja kokoneempi seksi puuhissa kuin minä. Nyt kun olemme harrastaneet seksiä sanoo mieheni aina että haluaisi sen itse aktin kestävän kauemmin mutta ei voi ns. pidättää laukeamistaan koska minun paikkani tuntuvat hänestä liian hyviltä. Voinko minä itse siis tehdä tälle asialle jotain – kun enhän minä kuitenkaan omalle tiukkuudelleni tms. voi oikein mitään?
Toinen ongelmamme on se, että en oe kertaakaan saanut orgasmia…en siis hänen kanssaan yhdynnässä mutta en myös silloin ku mieheni minua hyväilee. Pystyn saamaan orgasmin kun tyydytän itseäni esim. kun harrastamme puhelinseksiä ja hänenkin kanssaan seksisä harrastaessa käyn todella lähellä orgasmia mutta en vain pääse sinne asti. Itsestäni tuntuu etten vain osaa joko rentoutua tai heittäytyä siihen tilanteeseen että antaisin itseni saada orgasmin mutta kuinka siis pääsen tällaisestä yli?

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei.
Kiitos kysymyksestäsi.
On tavallista, että erityisesti suhteen alussa seksi tuntuu erityisen nautinnolliselta ja kumppani hyvinkin kiihottavalta. Mies voi saada orgasmin ja laueta nopeammin koska kumppani ja seksi tuntuvat niin hyvälle. On hyvä muistaa, että seksi ei ole pelkkää yhdyntää. Hyväilyä voidaan jatkaa myös sen jälkeen kun jompikumpi on saanut orgasmin. Toisaalta myös yhdynnässä voidaan olla toistamiseen jos molemmat sitä haluavat. On hienoa, että miehesi kokee sinut kiihottavana. Nauttikaa toisistanne ja seksuaalisuudestanne.

Orgasmin saaminen vaatii usein rentoutumista, turvallisuuden tunnetta ja heittäytymistä omaan nautintoon. Orgasmia kutsutaan toisinaan “pieneksi kuolemaksi”. Orgasmi on kuoleman tavoin tila jossa lasketaan irti “kaikesta maallisesta”, paljastetaan se mitä todella olemme ja sitä on vaikea hallita.
On normaalia, että varsinkin suhteen alkutaipaleella ei ikään kuin uskalla näyttää sitä hallitsematonta itseään joka orgasmin aikana usein paljastuu. Kerroit, että saat orgasmin silloin kun harrastat kumppanisi kanssa puhelinseksiä. Puhelimessa et ole läsnä kumppaniasi, hän ei näe sinua ja ehkä siksi nautinnolle ja orgasmille heittäytyminen on helpompaa. On hienoa, että olette löytäneet puhelinseksistä tavan toteuttaa parisuhteenne seksuaalisuutta ja saada nautinnollisia kokemuksia.

Tutustumalla kumppaniisi, antamalla aikaa parisuhteenne kehittymiselle sekä itsellesi lisäävät turvallisuuden tunnetta ja luottamusta ja voivat rohkaista sinua heittäytymään nautinnolle sekä orgasmiin myös kumppanisi läsnäollessa. Heittäytyminen orgasmiin vaatii rohkeutta näyttää itsensä sekä toteuttaa itseään. Sinun on hyvä keksittyä positiivisiin ja rohkaiseviin ajatuksiin omassa itsessäsi, annettava itsellesi aikaa ja lupa nauttia sekä heittäytyä orgasmiin ihmisen kanssa joka sinusta välittää ja haluaa nähdä myös sinun nauttivan.

Ystävällisin terveisin
Annukka Lavikainen

Julkaistu: 5.10.2009

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.