Terve.fi

Virustulehdus

Silmätautien erikoislääkäri

Julkaistu: 19.9.2007

Kysymys:

Tää kamala vaiva alkoi nyt n. 3 viikkoa sitten. Eka tuli paineen tunne silmän alle ja sit punoitus. Kävin silmäpolilla ja siel otettiin testit ja katsottiin silmät. Bakteerit ja klamydia oli nega. Ne sano et on virustulehdus. No nyt mä sit kärsin tän kanssa. Kirvelee, roskantunne ja pahimpana pidän tollaisia kertymiä silmien ulkonurkissa. Ku pupilli menee esim. vasempaan ulkonurkkaan sinne tulee sellaisia viiruja, sellaisia kasoja. Soitin hädissäni silmäpolille ja kyselin, sain vastaukseksi sidekalvoturvotus. Mut mulle ei selvinnyt aiheuttaako se jtn vakavaa? Vai poistuuko se sit tän taudin kanssa? Kertoisitko mulle lisää virustulehduksesta? Onko tässä taudissa vaarana näönmenetys tai sokeutuminen? Haluaisin vaan jonkunlaisen rauhan, että paranisikin paremmin, silmäpolille en kehtaa soittaa. Netistä ei oikein löydy. Lääkkeenä nyt: oftagel/oculac ja sit lecrolyn. Oireena nyt: punoitus/“sidekalvoturvotus”/ roskantunne/pistely(kuin ois joku roska yläluomes)/kutina/kirvely. Auta mua :) Niin ja olen 19-vuotias. Ei muita sairauksia.
Näytä vastaus

Vastaus:

Sinullavoisi olla adenovirustulehdus, johon liittyy usein lievää kurkkukipua ja korvan vieressä olevan imusolmukkeen suurentumista. Virustulehdus on äkäinen ja kestää jopa useita viikkoja, mutta paranee kyllä. Puhdista silmät pumpulipuikolla aamuin illoin, pese kädet huolella ennen ja jälkeen puhdistuksen. Jatka kostutustippoja 4-5 kertaa päivässä ainakin 3-4 viikkoa ja sen jälkeenkin tarvittaessa. Jos tilanne pahenee, mene silmälääkäriin uudelleen. Turvotus helpottaa kun laitat viileän kostean kääreen 15 min ajaksi aamuin illoin.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.