Terve.fi

Rintalihas kipu+turvotus+vihlonta

Rintalihas kipu+turvotus+vihlonta

Ari-Pekka Lindberg

Fysioterapeutti, personal trainer

Ari-Pekka Lindberg

Kysymys:

Hei, olen 22-vuotias perusterve nuorimies.
Vasen rintalihakseni on turvonnut ja kipua + vihlontaa tuntuu hengittäessä.
Lääkäri totesi rintalihaksen revähtäneen + tulehtuneen haravoidessa. Buranaa 600mg 3krt päivässä, kuuri on ohi ja kipu on säilynyt ja levinnyt toiseen rintalihakseen myös, sekä turvotus on pysynyt samana.

Onko syytä mennä taas lääkärille? Kävin kuurin jälkeen lääkärissä ja määräsi vain lepoa, ei enempää lääkkeitä, mutta kipu on kovaa ja turvotus ei ole laskenut, ja nyt on kulunut 1.5viikkoa siitä kun tämä alkoi. Ja missä mahtaa olla vika?

Kiitos erittäin paljon jos vastaatte!

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei,
Ainakin tässä vaiheessa kuulostaa siltä, ettei kysymyksessä ole rintalihaksen revähdys. Varsinkaan kun otetaan huomioon mistä oireet ovat alkaneet. Ainahan on mahdollista reväyttää rintalihas haravoidessa, mutta erittäin epätodennäköistä, riippuen tietenkin siitä, mitä olet haravavoinut.

Toinen seikka mikä viittaa johonkin muuhun kuin rintalihasperäiseen oireeseen on oireiden leviäminen toiselle puolelle.
Olet myös syönyt jo kohtuullisen kuurin tulehduskipulääkkeitä ja oireet ovat vain lisääntyneet, lisäksi aikaakin on kulunut sen verran, että paranemistakin olisi jo pitänyt hieman tapahtua.

On myös mahdollista, että ongelma on selkärangan puolella, säteillen sieltä kipua rinnan puolelle tai sitten ongelma on esim. rintalastan ja kylkiluiden välisissä liitoksissa. Mahdollisuuksia on monia, etenkin kun en pysty tarkentamaan asiaa kysymyksin.

Ehdottomasti lääkäriin, jotta ongelman alkuperä selviää.

A-P Lindberg
ft OMI, MDT
Personal Trainer

Julkaistu: 8.11.2009

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.