Terve.fi

Korvassa soi

Sairaanhoitaja

Julkaistu: 9.2.2008

Kysymys:

Hei,

Olen 15 vuotias poika ja minulla on nyt soinut korvassa viimeiset 4 päivää. Minulla on myös flunssaa. Onko tämä mahdollisesti tinnitus? sointi ei lakkaa ollenkaan eli taukoja ei ole. Musiikkia olen kuunnellut tietokoneella kuulokkeilla, mutta en omasta mielestäni kovalla. Sointi häiritsee varsinkin nukkumaan käydessä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei! Soiminen voi liittyä myös flunssaan. Nuha ja limaisuus aiheuttavat nielusta korvaan johtavaan ‘tuuletuskäytävään’ turvotusta. Siitä johtuen voi kuulua erilaista ääntä.. Seuraa tilannetta.

Uskoisin, että on tarpeen myös pienentää tuota äänenvoimakkuutta kuulokkeissa. On aika tyypillistä, että omasta mielestä voimakkuus ei ole kova, mutta oikeasti se on. Kuulokkeista kuunnellessa pienempikin ääni menee paljon kovemmin korvaan.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.