Terve.fi

kalkki ja d3 vitamiinilisä ja imetys

Kätilö-terveydenhoitaja

Julkaistu: 13.10.2008

Kysymys:

Hei,
rskauden aikana en kyennyt syömään maitotuotteita rankan pahoinvoinnin vuoksi. Imetyksen aikana lastenlääkäri suositteli olemaan käyttämättä maitotuotteita vauvan oireiden takia. Nyt vauvani on reilut 3 kk vanha ja on ollut koko ajan täysimetetty.
Nyt hampaani ovat menneet huonoon kuntoon ja kaksi hammasta onkin lohjennut (iso pala) ihan ilman syytä. Ostin kalkki- ja d3-vitamiinilisän, joka sisältää kalkkia 600 mg ja d3 vitamiinia 200 UI. Purkin mukana tulleessa tuoteselosteessa sanotaan, ettei imetyksen aikana saisi käyttää kalkki ja d3-vitamiinilisää. Onko todella näin? Eli voinko syödä kalkki- ja d3-vitamiinilisää huoletta?
Kiitos vastauksesta!
Näytä vastaus

Vastaus:

En tiedä mikä kyseinen valmiste on. Imetyksen aikana suositellaan käytettäväksi d-vitamiinia marraskuun alusta helmikuun loppuun 10 mikrogrammaa vuorokaudessa. Myös kalkkilisä on paikallaan jos maitotuotteita ei tule tarpeeksi ( vähintään 3 lasillista maitoa tms. vuorokaudessa). Jos valmiste ei kerran sisällä muuta kuin kalkkia ja d-vitamiinia, voit mielestäni huoletta käyttää sitä imetyksen aikana, ja tämä on jopa suositeltavaa.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.