Terve.fi

Kestopigmentointi - 29953

Sairaanhoitaja, kosmetologi ja lymfaterapeutti

Jaana Piesanen
Julkaistu 22.6.2009

Kysymys:

Hei Jaana! Olin juuri kulmien kestopigmentoinnissa ja lopputulos ei vastaa lainkaan sitä, mitä pyysin ja toivoin. Kulmat eivät ole lainkaan luonnolliset ja niiden malli ei istu. Lisäksi ne ovat suttuisen näköiset. Mitä asialle voidaan tehdä? Onko pigmentoinnin poistaminen/haalistaminen sekä lopputuloksen korjaaminen vielä mahdollista? Mikä on tekijän vastuu?

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei, ikävä kuulla, että pigmentointisi ei onnistunut. Värien haalistuminen on kovin yksilöllistä. Haalistumiseen vaikuttaa ihotyyppi, ihonväri, ikä ja ihonaineenvaihdunta; joskus ihon uusiutuminen kestää kauemmin ja lopullinen väri tulee esille myöhemmin. Pigmentointi pääsääntöisesti haalistuu n. 30 % n parin viikon kuluttua niiden tekemisestä, eli jos pigmentointi on juuri tehty, tulee se haalistumaan ja varsinainen väri tulee esille vasta jonkin ajan kuluttua. Tärkein osuus kulmien pigmentoinnissa on mallin piirtäminen. Yleensä mallin tekemiseen menee enemmän aikaa kuin varsinaiseen pigmentointiin. Kulmakarvojen malli tulee aina tehdä yhdessä asiakkaan kanssa ja malli katsoa peileillä myös sivusuunnasta ja ns. ilmeillä peilille.

Pigmentointeja voidaan haalistaa kulmista ja jopa poistaa kokonaan. Poistoon suosittelen laserointia, joka hajottaa pigmenttivärin ihon rikkomatta. Laserointi voidaan tehdä myös osittain, eli poistetaan vain jokin osa ja korjataan se sitten jonkin ajan kuluttua uudella pigmentoinnilla. Väriä voidaan haalentaa myös pigmentoinmalla vaaleammalla värillä tai käyttämällä erilaisia värinpoistamiseen tarkoitettuja pigmenttiaineita.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.