Terve.fi

Tatuointi - 26291

Yleislääketieteen erikoislääkäri

Kari Kristeri
Julkaistu 1.10.2010

Kysymys:

Olen 27 vuotias mies, minulla todettiin 1-vuosi 6-kuukautta sitten sattumalta työtereys-tarkastuksessa alhaiset trombosyytti arvot verikokeissa.

Ensimmäisessä mittauksessa ne olivat 70, sen jälkeen niitä mitättiin 4-kuukauden sisällä 3-kertaa ja arvot olivat heitelleet 50-90 välillä.

Nyt varasin ajan hematologille noin 2-kuukautta sitten silloin trombosyytit olivat 60 eli normaalia alhaisemmat. Kaikki muut veri-arvot olivat normaalit.

Minulta otettiin luuydin näyte myös jossa todettiin että luuydin toimii normaalisti eikä alhainen trombosyytti taso ole siitä kiinni, vaan kyseessä on ilmeisesti ITP. Samalla tutkittiin myös vatsan ultra jossa perna oli kuulemma normaalin kokoinen.

mitään oireitä minulla ei ole ollut, joskus ollut muutama pieni mustelma jalassa.

KYSYMYKSENI ON että olen jo pitkään suunnitellut tatuoinnin ottoa ja olen miettinyt että vaikuttaako alhainen trombosyytti taso tatuoinnin ottoon. Voiko se olla este tatuoinnin ottamiselle. En löytänyt tältä sivustolta ihotauti-lääkäriä niin kysyn nyt sitten sinulta ?

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei vaan ja kiitos kysymyksestäsi. Sinulta ilmeisimmin kontrolloidaan nyt ITP:n takia trombosyytteja aika ajoin. Silloin kun trombosyyttiarvosi on yli 50, niin tatuoinnin ottamiseen ei liity mitään lisääntynyttä vuotoriskiä.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.