Terve.fi

ravinto

ravinto

Teema-arkisto

Kysymys:

Kuinka paljon ravinto vaikuttaa hiuksien hyvinvointiin? Millä ravinto-aineilla on vaikutusta hiusten ja päänahan hyvinvointiin (proteiinit, vitamiinit jne.)? Voiko erilaisilla hiuksia kasvattavilla aineilla (ulkoisesti ja sisäisesti käytettävät) olla vaikutusta hiusten kasvuun vai ovatko nämä vain mainontakikkoja ja täyttä humpuukkia? Kumpi on tärkeämpää sisäinen vai ulkoinen hoito saadakseen hiukset tuuheammaksi?

Näytä vastaus

Vastaus:

Voimakkaissa aliravitsemuksen tiloissa hiusten kasvu pysähtyy ja hiuksia alkaa irtoilla tasaisesti koko päänahan alueelta. Tilan pitkittyessä hiukset muuttuvat myös ohuemmiksi ja helposti katkeileviksi. Yleensä ottaen hiustensa hyvinvointiin riitttää tavallinen, monipuolinen ruoka. Mitään ylimääräisiä vitamiineja tai hivenaineita ei tarvita. Yksittäisistä hivenaineista raudan ja sinkin puutokseen on kuvattu liittyvän hiustenlähtöä. Molempien hivenaineiden puutoksessa hiusten irtoamista alkaa tapahtua vasta siinä vaiheessa kun puutostilan muutkin oireet tulevat esiin, esim. raudan kohdalla anemia, sinkin puutteessa monenlaiset ihottumat hiustenlähdön lisäksi.
Näkisin että kosmetiikkateollisuuden tai luontaiskaupasta saatavien hiustenlähtöön tarkoitettujen tuotteiden käyttö lienee rahanhukkaa.

Julkaistu: 4.3.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.