Terve.fi

Pojalla hilsettä

Ihotautien ja allergologian erikoislääkäri

Toni Aho
Julkaistu: 24.2.2004

Kysymys:

Pojalleni on viime viikkojen aikana kehittynyt hiuspohjaan paksu, hilseilevä läiskä. Se kutisee vietävästi, ja hiukset ovat läiskän kohdalta katkeilleet. Olemme kokeilleet kaikkea tervashampoosta lähtien ja hydrokortisonikin auttaa vain vähän. Apua!
Näytä vastaus

Vastaus:

Hiusten katkeilu ja kova kutina läiskän kohdalla voi olla merkki ärhäkästä infektiosta, jota kannattaa käydä näyttämässä lääkärille. Lääkäri voi määrätä hydrokortisonia vahvempia kortisonivalmisteita ja ottaa harkintansa mukaisesti mahdollisen sieniviljelynäytteen läiskästä. Mikäli läiskän aiheuttajaksi paljastuu sinänsä harvinainen hiuspohjan silsa, lääkäri määrää tarvittavan hoidon.
Toni Aho, ihotauteihin erikoistuva lääkäri

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.