Terve.fi

Oireileva hiuspohja

Ihotautien ja allergologian erikoislääkäri

Toni Aho
Julkaistu: 24.2.2004

Kysymys:

Päähäni ilmestyy silloin tällöin, ajoittain hyvinkin pahana, hilseläikkiä. Ne ovat noin sentin läpimitaltaan ja pyöreitä tai soikeita. Kutina on kova ja pienikin rapsutus paljastaa hilsekerroksen alta punaisen, verestävän läikän. Niitä on eniten niskassa ja päälaen takaosassa. Tuntuu, että kiire työssä tai muu stressi aiheuttaa niitä eritoten. Hiukseni ovat ohuet ja rasvottuvat nopeasti. Mitä suosittelet hoidoksi/avuksi tähän kiusalliseen pulmaan? Etukäteen kiittäen!

Näytä vastaus

Vastaus:

Kuvailemasi hilseläikät voivat liittyä esimerkiksi hiuspohjan psoriaasiin. Voit kokeilla hydrocortison-liuosta ja jotakin salisyylihappoa sisältävää apteekista saatavaa hiuspohjan pesuun tarkoitettua shampoota (ainakin ducray-tuotesarjasta pitäisi jokin sellainen tuote löytyä) mutta jos hilseily on kovin paksua, saattaa apu löytyä vasta reseptillä saatavista tuotteista ja näin ollen kannattaa käväistä ihoteuteihin perehtyneen lääkärin vastaanotolla. Toni Aho

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.