Terve.fi

mannaryynit

Ihotautien ja allergologian erikoislääkäri

Toni Aho
Julkaistu: 2.3.2004

Kysymys:

Mistä johtuu päänahassa esiintyvä lievä kutina ja kun raapii niin kynnen alle tulee mannaryynin oloinen valkoinen pieni kova nappula. Outoa olisiko joku talihäiriö koska aiemmin ei ole esiintynyt tai en ole huomannut moisia. Ei kuitenkaan ole täitä. Eikä hilsettä ainakaan nähtävästi. Eivät toki haittaa mutta olisin vain utelias mistä tulavat tai johtuvat? Kiitos!

Näytä vastaus

Vastaus:

Kieltämättä kuvailemasi valkoinen kova nappula kuulostaisi jonkinlaiselta lisääntyneeltä talineritykseltä (miksei paksua hilsettäkin), mutta viisainta olisi ehkä käydä näyttämässä hiuspohjaa näihin asioihin perehtyneelle lääkärille, jos haluat varmemman diagnoosin. Toni Aho

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.