Terve.fi

kyhmyä peniksessä

kyhmyä peniksessä

Hannu Penttinen

Lääketieteen ja kirurgian tohtori, Nuorisolääketieteen erityispätevyys

Hannu Penttinen

Kysymys:

Hei,
Olen n.26v mies ja peniksen varteen on ilmestynyt pieni kyhmyisempi kohta, tätä ei voi kumminkaan kuvailla patiksi. Olen harrastanut ahkerasti itsetyydytystä, joten itse epäilen että tämä “kyhmyosa” on ed. mainitun asian lopputulosta. Mikäli jätän itsetyydytyksen vähemmälle, niin aluetta ei löydä läheskään niin helposti. Osa lähes katoaa, mutta sen kumminkin tuntee etsimällä. Mikäli itsetyydytystä harrastaa useina päivinä peräkkäin, kyhmystä tulee itsetyydytyksen aikana sormilla tunnettava kyhmy tai puoli patti.

Onko syytä mennä lääkärille, vai mikä on oma veikkauksesi?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kuvauksesi perusteella peniksen varteen ilmestyvä kyhmyinen kohta ei vaikuta vaaralliselta löydökseltä. Kyseessä saattaa olla ns. kysta, joka on nesteen täyttämä rakkula ihon alla. Nestettä on ajoittain kystassa enemmän ja toisinaan vähemmän, joten sen koko vaihtelee. Ilmeisesti itsetyydytys aktivoi nestettä pahkuraan, jolloin se turpoaa ja paremmin tunnettavissa. Usein tällaiset kystat sitten häipyvät itsestään omia aikojaan pois kokonaan tai joskus taas aktivoituvat pullistelemaan. Jos haluat saada tarkemman tiedon tästä kyhmystäsi, mene vain lääkäriin ja kerro havaintosi. Todennäköisesti lääkäri lähettää ultraäänitutkimukseen, joka antaa lisätietoa pahkuran laadusta ja koosta. Pahanlaatuiset pahkurat ovat yleensä kovia ja kasvavat koko ajan suuremmiksi ja laajemmalle alueelle. Tällaisesta muutoksesta kuvauksesi anna viitteitä. Mielenrauhasi vuoksi suosittelen kuitenkin lääkärin juttusilla käyntiä.

Julkaistu: 22.11.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.