Terve.fi

hilse+rasvoittuva hiuspohja

Ihotautien ja allergologian erikoislääkäri

Toni Aho

Kysymys:

Mulla on ollu hiusten kans ongelmia jo jonkin aikaa.Mun päänahka rasvottuu hirveen helposti,ja hiuksia lähtee hirveesti koska rasva kertyy hiusten juuriin ja “tukehduttaa” ne.Lisäksi on vielä hilsettä,elikkä kaikki mahdolliset ongelmat.Kaikkein eniten oon huolestunu hiusten lähtemisestä,kuontalo on “ohentunu” huomattavasti siitä mitä se joskus on ollu. Mitä siis vois tehdä?Pian mä olen varmaan kalju,mikä ei kuulosta kovin houkuttelevalta vaihtoehdolta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Hiusten rasvoittuminen ja hilseily johtuu usein rasvahiivojen liikakasvusta johon voi auttaa nizoral- tai selukos-shampoot. Myös Stieprox-shampoota voi kokeilla, etenkin jos on kutinaa ja/tai hiuspohjan punoitusta tai muita ärtyneisyyden merkkejä. Ducray -tuotesarjasta voi löytyä sopiva hiustenhoitotuote, ainakin hyvin varustetuista apteekeista voi löytää kyseisen tuotesarjan valmisteita. Ette maininnut ikäänne – myös naisilla yleisin kaljuuntumisen syy on ns. miestyyppinen eli iänmukaisten hormonitasapainomuutosten aikaansaamaa. Hankalat hiuspohjan ongelmat voivat myös ohentaa ja harventaa hiuksia, onneksi kuitenkin näkyvä kaljuuntuminen on harvinaisempaa. Kannattaa herkästi kääntyä lääkärin vastaanotolle, jos sopiva hoito ei löydy käsikaupasta! Toivottavasti ongelmanne pian helpottavat! Toni Aho

Julkaistu: 1.3.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.