Terve.fi

Hilseilyn muodoista

Ihotautien ja allergologian erikoislääkäri

Toni Aho

Kysymys:

Olen jo ainakin kahdeksan vuotta kärsinyt hilseongelmista. Välillä olen käyttänyt Nizoralia ja se onkin usein hetkellisesti auttanut.

Noin pari vuotta sitten (vuodenaikaa en muista) kävin kampaajalla, joka kertoi että päälaeltani löytyy laaja rasvainen alue. Hän antoi sitä vastaan kampaamoissa myytävää hilsehoitoöljyä.

Noin vuoden päästä tästä toinen kampaaja sanoi hiuspohjani olevan erittäin kuiva. Hänkin tarjosi samaa ainetta.

Mistä tämänkaltainen vaihtelu johtuu?

Näytä vastaus

Vastaus:

Mitäs tähän nyt sanoisi… Kuten iho yleensäkin, hiuspohja voi välillä olla kuiva, välillä kärsiä liikarasvaisuudesta. Tasapainoon vaikuttavat monet tekijät, mm. muut mahdolliset sairaudet, hormonitasapaino ja stressi, hiusten peseminen ja kosmetiikka, hiuspohjassa elelevät rasvahiivat, talvi- ja kesäkelit… Kokenut kampaaja voi tuntea hyviä erikoisshampoita ja neuvoja kannattaa toki kuunnella ja miksei kokeillakin. Mutta jos ongelma on oikeasti häiritsevä eivätkä koti- ja mahdolliset kampajankaan konstit tunnu auttavan, kannattaa kääntyä näihin asioihin perehtyneen lääkärin puoleen. Heidän velvollisuutensa on yrittää löytää jokin tehoava ja tieteellisesti todistettu hoitokeino. Toni Aho

Julkaistu: 9.3.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.