Terve.fi

epätietoinen - 30663

Ihotautien ja allergologian erikoislääkäri

Toni Aho

Kysymys:

hei, minulla on hilseilyä päänahassa ja myös kasvoihin tulee punoittavia kohtia, jotka sitten päivän päästä hilseilevät. Iho on kuiva ja myös luulen, että päänahkakin on kuiva. Mikä olisi avuksi. Kasvojen iho-oireisiin ei tunnu löytyvän lääkettä. Kortisonivoiteita olen kokeillut myös. Päänahka ei kutise, vaan hilseilee, hilseshampoot eivät ole auttaneet.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kannattaa välttää kuivattavia, liiallisia shampoopesuja tavanomaisilla hajustetuilla voimakkailla shampoilla ja valita mietoja, atoopikoillekin sopivia pesuaineita. Kasvojen ihottumaan voi olla monia syitä, joihin kaikkiin ei kortisoni ole oikea lääke tai sitten tarvitset voimakkaampaa kortisonivalmistetta kuin jota olet kokeillut. Näin ollen lienee syytä käydä lääkärin vastaanotolla näyttämässä sekä hiuspohjaa että kasvojen alueen läiskiä. Näkemättä tilannettanne minun on valitettavasti vaikea auttaa. Toni Aho

Julkaistu: 24.2.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.