Terve.fi

Apua ongelmaan ja pikaisesti

Apua ongelmaan ja pikaisesti

Teema-arkisto

Kysymys:

Hei!
Minulla oli viljelyvastauksessa kasvua. Minulla oli sekafloora, että iholtani oli tullut mukaan näytettä otettaessa bakteereja, joita ei kuitenkaan saisi olla virtsassa.
Käytin viikon vivag female emätinkapseleita. Eikä auttanut. Voitko kirjoittaa lähetteen virtsanäytteen ottamiseen? Minulla on ongelma joudun virtsaamaan tosi useasti siis tiheä virtsaus, lievä kutina ja virtsa haisaa minusta pahalle. Tuntuu että joudun kokoajan menävaan vessaa. En saa nukkuttua. Varsinkin iltaisin joudun kokoajan käymään vessassa ja olen alkanut herätä öisin vessaan. Mikä voi olla? Kannattaisiko minun ottaa aika lääkärille? Mitä virtsasta voidaan samalla tutkia?

Näytä vastaus

Vastaus:

Mene ihmeessä terveyskeskukseen ja kerro vaivasi, niin pääset antamaan virtsanäytteen. Samalla kannattaa tutkia virtsasta klamydia, joka voi oireilla samalla tavalla. Muuta näistä näytteistä ei voi tutkia, eikä oikeastaan tarvitsekaan. Jos näytteet on jo otettu, eikä aihetta antibioottikuuriin todettu, kyseessä voi olla ns. abakterielli tulehdus. Se on tulehdus, jonka takaa ei löydy bakteeria. Sitä kutsutaan joskus honey moon -tulehdukseksi johtuen siitä, että vaiva aiheutuu tiheistä yhdynnöistä. Vaivaan auttaa runsas juominen, tulehduskipulääkkeet ja hyvä hygienia.

Julkaistu: 5.2.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.