Terve.fi

Kysy asiantuntijalta sairauksista - 18275

Plastiikkakirurgi ja kirurgian erikoislääkäri

Stephan Dietz
Julkaistu: 31.12.2004

Kysymys:

Hei olen tyttö kohta 19 vuotta.. Kysymykseni koskee nännejäni jotka ovat sisäänpäin kääntyneet. Nuorempana olin hyvinkin arka menemään saunaan tai muihin yleisiin tiloihin missä täytyi olla alasti.Häpesin itseäni todella. Mutta nyt ihan viime vuosina olen tajunnut että ei niiden ulkonäöllä ole niin merkitystä.Ja hyväksyn itseni…Mutta haluaisin tietää olenko kykenevä imettämään jos muutaman vuoden sisällä saan lapsia. Nännini näyttävät ketun nokilta.Siis pienet nännipihat ovat vain esillä, mutta itse nänni nipukka on syvällä piilossa.. Satunnaisesti joskus kylmässä ne saattavat tulla esiin. Ja nekin ovat kyllä hyvin pienet.

Olenko siis kykenevä imettämään? Voiko pelkillä ketun nokan muotoisilla nänneillä imettää? Voiko lapsen suu imeä sellaisia? en mielelläni haluasi mennä leikkaukseen..Mutta haluaisin todella imettää omat pienet lapseni.

Kiitän jos voisit auttaa

Näytä vastaus

Vastaus:

Sisäänpäin kääntyneet nännit ovat varsin yleinen tila naisilla. Imetys on usein mahdollista, joskin vaikeissa tapauksissa se saattaa olla vaikeata. Lapsi ei kerta kaikkiaan saa nännistä otetta, eikä imetys onnistu. Sisään kääntyneet nännit voidaan hoitaa plastiikkakirurgisella leikkauksella, joka tehdään paikallispuudutuksessa. Lievissä ja keskivaikeissa tapauksissa tilanne saattaa hoitua ns. “Nipplette” laitteella, jonka saa tilata internetistä tai ostaa hyvin varustetuista lastentarvikeliikkeistä.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.