Terve.fi

Kysy asiantuntijalta terveydestä - 11972

Kysy asiantuntijalta terveydestä - 11972

Merja Tuomi-Nikula

Lääketieteen lisensiaatti

Merja Tuomi-Nikula

Kysymys:

hei olen aijemmin ollut tuloksittomissa lapsettomuus hoidoissa 11 inseminaaatiota ja 1 ivf. Lapsettomuus hoiot loppuivat eroon . Nuyt olen uudessa parisuhteessa ja asia on taas ajankohtainen.
dg oli anovulatorinen kierto . Minulla on epäsäännölliset kuukautiset ja Usein Follikkelikystiä. Itse epäilen varhaisia kesken menoja. Perustelen kanstani sillä että jos kieto on 40-55 päivää ne ovat runsaita, hyytymäisiä ja usein Siteeseen jää selvä kalvomuodostuma. Tiedän että kuukautisveren mukana poituu myös kohdun limakalvia Mutta voiko sitä poitua 4,5.* 4 cm kokoisia paloja??Näitä paloja on aina yksi; Ivf jaöljilta kaksi. ja ne ovat siis kalvomaista ; Läpikuultavaa, valkoista ja toiselta teunalta tummanverenpunaisa / sinertäviä hieman. Voiko kyseeessä olla normaalia kohdun limakalvoa ? Kukaan ystävistäni ei ole valittanut siitä että side ei pidä kuin se on kalvon peitossa , tai että inhottaa kun " Kalvoa " Liimautuu reisiin . Mikäli kyse on limakalvosta onko mielestäni aika isojen limakalvopalojen irtoaminen usein ( Noin oka kolmas kieto ) normaalia ?
Anteeksi, outo kysymys! Olen vain tietämätös näistä asioita. Lapsettomuus hoidoissa 4 vuotta olleena en vain vieläkään tiedä missä vika. eikö meillä ole mitäänb mahdollisuutta selvittää inseminaation jäleen tai ivf jälkeen onko hedelmöitystä tapahtunut, ja jos on miksi raskaus ei jatku ? . Voiko kohdallani tulla kyseeseen " Kohtu – Peräinen vika " – Toisin sanoen munasoluni irtoaa mutta alkio ei kiinnity kohtuun ? Millaiset hoitovaihtoehdot ovat ?

Lasta haluava: Mira Sten

Näytä vastaus

Vastaus:

Hyvä Kysyjä
Mikäli kuukautiskierto on epäsäännöllinen pitää siihen aina puuttua, olipa kyseessä raskaustoive tai ei. Sinun pitää hankkiutua oman gynekologisi luo tai lapsettomuusklinikalle.
un kierto on pitkä niin vuotokin saattaa olla poikkeavan runsas,kutenkuvailit.
Inseminaatioita ei jatketa yleensa kuin 3-4 kertaa ja sitten siirrytään täsmällisimpiin hoitovaihoehtoihin, kuten IVF.
Tiedät varmaankin edellisen IVF tuloksen eli montako munasolua tuli, ja moniko niistä hedelmöittyi ja montako hyvää alkiota lopulta jäi.
Hoitovaihtoehdot nyt teidän tapauksessa on määriteltävä uudelleen ja se pitää sisällään seuraavat tutkimukset: siemennesteanalyysi, Sinun kuukautiskierron homonitasojen mittaus, ultraäänitutkimus kohdusta, munasarjoista ja tarvittaessa munatorvien aukiolotutkimus ultraäänen avulla.Tutkimukset on tehty 1 kk aikana ja sen jälkeen mietitään mikä on paras ja täsmällisin hoitovaihtoehto.
Ystävällisin terveisin

Julkaistu: 19.3.2001

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.