Terve.fi

Kysy asiantuntijalta sairauksista - 6349

Iho- ja sukupuolitautien erikoislääkäri

Julkaistu: 18.9.1997

Kysymys:

Penikseni varressa on noin kolmen millin mittainen pitkulainen hivenen kohollaan oleva ihonvärinen näppylä (ihon alla oleva kyhmy). Se sijaitsee peniksen alapinnalla olevalla pituussuunnassa kulkevalla ihopoimulla siten, että poimussa on näppylän kohdalla vinouma. Näppylä on ollut siinä jo ainakin vuoden ja on saattanut kasvaa hivenen. Puristettaessa sitä sen sisällä tuntuu olevan jokin hyvin pieni kova kohta. Mistähän voisi olla kyse?

Näytä vastaus

Vastaus:

Näkemättä näppyäsi ja pääsemättä sitä hipelöimään, kuvauksesi perusteella arvaisin, että kyseessä on joko talirauhasperäinen patti tai sitten sidekudoskasvain. Jos tämä patti häiritsee joko henkisesti tai ruumiillisesti, voidaan se leikata pois ja lähettää tutkittavaksi.

Terveisin Marja-Liisa Kotovirta

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.