Terve.fi

Vitiligon pigmentointi

Sairaanhoitaja, kosmetologi ja lymfaterapeutti

Jaana Piesanen
Julkaistu 5.10.2010

Kysymys:

Hei,

minkä hintaista on “lääketieteellinen pigmentointi”?Minulla on vitiligo ja päivittäistä meikkaamista helpottaisi kovasti jos saisin kasvoihin ja käsiin pigmentoinnin. onko jotain koko-rajoituksia millaisia alueita pigmentoidaan?miten pigmentointi tapahtuu?kaikki aiheeseen liittyvä tieto kiinnostaa kovasti. kiitos vastauksesta jo etukäteen!

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei,

kiitos kysymyksestäsi! Vitiligoa voidaan pigmentoida,jopa suuria alueita. Tällöin vaalean ihoalueen tulee olla rajoiltaan muuttumaton, eli läiskä ei saisi muuttua muodoltaa eri vuoden aikojen mukaan. Muutoin vaarana on se, että iholla on erivärisiä rinkuloita.

Pigmentointi tehdään normaalilla pigmentointilaitteella ja pigmentointivärillä. Päivityksiä kannattaa tehdä noin joka toinen vuosi.

Hinnat vaihtelevat hyvin paljon paikkakuntien ja tekijöiden kesken, yleensä nämä pigmentoinnit tehdään tuntityönä, joka käyntikertoja on vaikea ennustaa. Kannattaa käydä konsultaatiossa muutamien tekijöiden luona, näin löydät varmasti oikean tekijän.

Terveisin

jaana

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.