Terve.fi

kuulossa vikaa?

kuulossa vikaa?

Jarmo Salo

LT, lastentautien erikoislääkäri

Jarmo Salo

Kysymys:

Hei. Olen 15-vuotias poika ja lähetin kysymykseni sinulle, koska en löytänyt sille oikeaa kategoriaa/asiantuntijaa. Eli minulla on nyt ollut jo noin vuoden verran vasemmassa korvassani kiusallisia oireita. Kuulen vasemmassa korvassani välillä sydämeni lyönnit ja nykyään kuulen äänet, jotka ennen kuulostivat hiljaisilta tai normaaleilta, kovina ääninä. Korvani tuntuvat välillä lukkoisilta. Suurin ja ärsyttävin oire kuitenkin on se että kun kuulen jonkun terävän ja lyhyen äänen, vasemmassa korvassani kuuluu vähän sen äänen jälkeen kumahdus/sydämen lyönti. Se ei ole tietääkseni sydämen lyönti mutta se kuulostaa siltä. Kun tämä alkoi, se kuului vain harvoin mutta nykyään melkeinpä joka äänen jälkeen mitä kuulen, kuulu myös se kumahdus. Kun korvani ovat lukossa tätä kumahdusta ei kuulu. Jos et osaa auttaa, toivon että voisit ainakin kertoa jonkun täältä joka voisi auttaa. Kiitos jo etukäteen.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kuulon ongelmien ja häiriöiden syyt vaihtelevat. Ongelmat voivat olla sisäkorvaperäisiä, korvatorven toimintahäiriöstä johtuvia, korvakäytävän tukkivan vaikun aiheuttamia jne. Asian selvittely vaatii lääkärin tutkimuksen ja arvion. 

Julkaistu: 10.12.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.