Terve.fi

Kumpi on todennäköisemmin lapsen isä

Kumpi on todennäköisemmin lapsen isä

Mervi Halttunen-Nieminen

Dosentti, naistentautien ja synnytysten ja gynekologisen endokrinologian erikoislääkäri

Mervi Halttunen-Nieminen

Kysymys:

Hei! Minua vaivaa kovasti tämä asia enkä pysty nauttimaan raskaana olosta. Tänään 3.5.2017 oli ensimmäinen neuvolakäynti ja rv ultran mukaan on 9+6. Eli minun viimeiset kuukautiseni alkoi 22.2 ja loppuivat 28.2 ja kierto on 28-30 säännöllinen.Laskettu aika on 30.11. Harrastin mieheni kanssa viimeisimpien kuukautisten( 28.2) jälkeen useana päivänä seksiä 7.3 asti niin että olimme keskeytetyssä yhdynnässä. Olin ystäväni luona juhlissa 2.3 ja sammuin sohvalle,koska minulla on todella huono viinapää. Havahduin siihen kun sukkahousujani nyittiin takaisin ylöspäin ja eräs tuttu mieshenkilö nousi vierestäni.Nostin tietysti hirveän möykän siitä ja hän sanoi vain kosketelleen itseään ja minua myös vaginan alueelta yritellen näin herättää minua mukaan touhuun.Hän oli lauennut ja minua hirvittää josko sormien mukana on päässyt siittiöitä sisääni. Minä en jotenkin tajunnut siinä tilanteessa edes käydä jälkiehkäisytabletia hakemassa kun ajattelin silloin ettei niin “helposti” voi tulla raskaaksi mutta nyt kun olen asiaa kovasti miettinyt niin se on jäänyt minua haittaamaan. En ole kertonut asiasta kenellekään,en edes miehelleni sillä henkilö on niin tuttu pomoni kanssa että pelkään työpaikan menettämistä jos asiasta jollekin puhuisin.Kiitos jo etukäteen vastauksesta,on todella kurjaa kun ei pysty nauttimaan raskaudesta kun pelottaa onko raskaus saanut alkunsa tuosta tapauksesta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei,
et ole tullut sormin kosketellen raskaaksi. Hedelmöittyminen on tapahtunut noin 7-10.3, eikä keskeytetty yhdyntä ole ehkäisykeino. Siittiöt voivat säilyä hedelmöityskykyisinä noin 4vrk naisen kehossa, mutta raskauden alkamiseen niitä tarvitaan miljoonia, jotta 1 siittiö pääsisi munasolun sisään. Sormin tällaista määrää ei saa emättimeen.
Minusta sinun pitäisi puhua asiasta jonkun luotettavan henkilön kanssa, ihan kamala taakka yksin kantaa! Keskustele esim. neuvolan terveydenhoitajan kanssa. Tuo sormeileva mies on toiminut väärin kajotessaan sinuun. Tällainen kohdallasi ei voi johtaa mihinkään työpaikan menetykseen tms.

Julkaistu: 3.5.2017

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.