Terve.fi

kumpi?

kumpi?

Mia Astikainen

Terveydenhoitaja

Mia Astikainen

Kysymys:

laskettu aika ultran mukaan on 6.1
olin yhdynnässä miehen kanssa 12.4 sekä 15.4. ei ehkäisyä ainakaan 15.4, 12.4 en muista oliko kondomi vai ei..
olin yhdynnässä myös toisen miehen kanssa 16.4 päivän puolella. (aamuyö). ehkäisynä kondomi. sen kanssa kuitenkin kävi niin, että mies laittoi sen aluksi väärinpäin jonka jälkeen väkersi sitä aikansa oikeinpäin. mies ei lopulta myöskään lauennut.
mietin tässä prosentuaalista mahdollisuutta raskautua tälle jälkimmäiselle vaihtoehdolle.
kiitos vastauksesta jo etukäteen.

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei! Olet käyttänyt kondomia 16.4. tapahtuneessa yhdynnässä ja lisäksi mies ei ole saanut siemensyöksyä. On siis erittäin epätodennäköistä, lähes mahdotonta, että tämä mies olisi lapsesi isä. Teoriassa emättimeen on voinut päästä joitakin siittiöitä, jos penis on viety emättimeen väärin päin olevan kondomin kanssa ja kondomi on sen jälkeen käännetty oikein päin. Kondomin pinnalle on saattanut tällöin jäädä peniksen eritettä, joka saattaa sisältää siittiöitä. Tämä on kuitenkin lähinnä spekulointia ja todennäköisyys, että raskaus olisi alkanut tästä yhdynnästä on käytännössä olematon. Sanoisin siis, että unohda koko juttu ja keskity nauttimaan raskaudestasi!

Julkaistu: 21.10.2016

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.