Terve.fi

kestopigmentointi - 77298

LT, plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Timo Pakkanen
Julkaistu 24.7.2014

Kysymys:

En tiedä onko kysymykseni varsinaisesti sinun alaasi, mutta toivon kuitenkin saavani apua. Olen kiinnostunut kestopigmennoinnista, lähinnä kulmat ja rajaukset. Kysymykseni on, onko toimenpiteillä joitakin vaarotekijöitä, kun olen 68-vuotias ja minulla fibgomyalgia, diabetes ja sarkoidoosi ( syön 7,5 mg kortisonia/vrk). Verenpainetauti ja erilaiset nivelkulumat yms. vaativat melkoise lääkityksen. Haluaisin krempoistani huolimatta olla huoliteltu vaikka vain omaksi ilokseni. Kiitos paljon.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kestopigmentaation ongelmia voi olla liian korkealle tehty kulmien pigmentointi. Sitä on vaikea korjata. Joidenkin värien sävy voi muuttuua epänormaaliksi. Lisäksi väripigmenteille voi olla allergiaa. Kestopigmentoitua aluetta ei saa hoitaa laserilla eikä pigmenttiä kannata yrittää poistaa laserin avulla, sillä pigmenttipartikkelit voivat pilkkoutua ja väri levitä. Perussairautesi sinänsä eivät ole esteitä kestopigmentaatiolle.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.