Terve.fi

Hei. - 77803

Hei. - 77803

Laura Merivirta

Terveydenhoitaja-imetysohjaaja

Laura Merivirta

Kysymys:

Hei!

Voiko siihen luottaa, että gynekologit/synnytyslääkärit tekevät tutkimuksen aseptiikkaa noudattaen, että pöpöjen siirtyminen olisi mahdollisimman vähäistä? Ja käyttävätkö he aina  gybekologisensisätutkimuksen tai emättimen kautta ultrauksen yhteydessä liukastetta? Mitä aineita he siinä yleensä käyttävät, ovatko varmasti hyvin siedettyjä ja turvallisia?! Etteivät ärsytä herkkiä limakalvoja!

Kiitoksia!

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei, kyllä voit luottaa aseptiikkaan ja lääkärin etiikkaan, tutkimus on turvallinen. Liukastetta käytetään aina, koska ultra tarvitsee geelin, jotta anturi johtaa kuvaa ruudulle. Geelit ja liukasteet ovat hyvin neutraaleita ja hyvin siedettyjä. Jos liukaste tai geeli ärsyttää, kannataa sanoa heti.

Julkaistu: 8.9.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.