Kauneus ja Terveys

Eroon miliumeista

Kauneustoimittaja

Kaisa Hatakka-Huhtala
Julkaistu: 16.1.2009

Kysymys:

Olen 25-vuotias nainen, ja olen teini-iästä asti kärsinyt miliumeista. Niitä esiintyy minulla silmien alla ja poskilla. Välillä miliumit kasvavat nuppineulanpään kokoisiksi, ja pienimpiä ei aina edes huomaa kuin epätasaisuutena. Finnejä kuivassa ihossani on harvemmin. Muutaman kerran kosmetologilla olen tiedustellut miliumeista, mutta vastausta en ole saanut. Haluaisinkin tietää, mitä miliumit ovat, mistä ne tulevat ja kuinka niistä pääsee eroon.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kouluttaja Piia Pirttilä Pr-Cosmeticsista vastaa: ”Miliumit ovat kuivassa ihossa esiintyviä, kovia, valkeita, pieniä kohoumia. Ne näyttävät aivan finneiltä, vaikka eivät sellaisia olekaan. Ne sisältävät sarveisainetta, kalsiumsuoloja ja talia. Miliumit voivat olla seurausta esimerkiksi liian rasvaisen voiteen käytöstä ja kuolleiden ihosolujen kerääntymisestä ihon pinnalle ja huokosiin.””Itse miliumeja ei voi poistaa. Siksi kannattaakin hakeutua kosmetologin hoitoon, joka voi poistaa kohoumat mekaanisesti. Kotihoidossa on tärkeää valita sellaisia tuotteita, jotka eivät tuki ihohuokosia ja jotka kosteuttavat tehokkaasti. On myös hyvä muistaa säännöllinen, oman ihotyypin mukaisen kuorinnan käyttö. Nämä neuvot kannattaa muistaa aina, sillä miliumit tulevat usein uudelleen, vaikka niistä olisi kerran päässyt eroon.”

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.