Terve.fi

Eroon ikävästä tatuonnista

LT, plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Timo Pakkanen

Kysymys:

Olen 35-vuotias nainen. Otin nuoruusvuosinani tatuaation olkavarteen. Tällä hetkellä kadun sitä koska se ei enää sovi olemukseeni. Voiko tatuaatiota saada siististi poistetuksi? Jääkö siitä arpi?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tatuaation kirurginen poisto muutamassa toimenpiteessä 6-8 viikon välein sarjapoistona on tekniikkana työläs. Poisto on yleensä täydellinen, mutta siitä jää aina arpi. Tatuaation poisto laserilla edellyttää useita käsittelykertoja ja silti poisto on yleensä epätäydellinen. Siitäkin jää usein arpi. Menetelmän valintaan vaikuttaa luonnollisestikin myös tatuaatioalueen laajuus. Sinun kannattaakin käydä näyttämässä tatuaatiota plastiikkakirurgille sopivimman menetelmän valitsemiseksi.

Julkaistu: 28.5.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.